Silvertipset.

På den här sidan hade jag tänkt samla lite tips om hur ni kan jobba.

Hockeypuck Hockeypuck Hockeypuck Hockeypuck Hockeypuck Hockeypuck som underlag.

Att jobba på en hockeypuck är en bra idé. Pucken trög så smycket kommer ingenstans och smycket blir lättare att hålla.

Polerstål Polerstål Polerstål Polerstål Polerstål Polerstål av strumpsticka.

Du kan göra egna polerstål av gamla strumpstickor av stål. Bocka stålet och polera upp så har du ett polerstål du kommer till med nästan överallt.

Smycke i syrabad med järn i badet Smycke i syrabad med järn i badet Smycke i syrabad med järn i badet Smycke i syrabad med järn i badet Smycke i syrabad med järn i badet Smycke som blev kopparfärgat i syrabadet.

Silver och järn går inte ihop. På bilden ser du ett smycke som en elev lagt i syra. Jag fick syn på smycket och fiskade upp det. Under låg en spik som hon använt för att fixera smycket när hon lödade. Sån tur var klarade sig resten av smyckena som låg i syran och syran, för jag såg agerade snabbt. Har man otur blir allt rosa-kopparfärgat. Då kan man inte använda syran längre, man får blanda ny. Så kom ihåg att ta av bindtråd innan syrabadet och använd titanpincett.

Länkar som vi lyckades få loss.

Hur du kan lossa länkar som lödats ihop.

Håll i länken du vill lossa med en värmetålig pincett. Svep med brännarens låga över ringarna medan du skakar på dem. Akta dig noga så du inte bränner dig, eller om pincetten har trähandtag, att den börjar brinna.

Gamla keramiska plattor och bitar av titan Gamla keramiska plattor och bitar av titan.

Det är viktigt att kunna stötta silvret rätt vid lödning. Ett tips är att använda gamla spruckna keramiska plattor och bitar av titan. Titanbitarna fastnar inte i silvret.

Lagning av brosch Brosch som blev ett halssmycke

Den här bärnstensbroschen hade mist sin nål och en del av fästet. Jag borrade hål i sargen intill lödningen. Jag tog en tråd som jag lödade som en ring. Jag gjorde ett veck på ringen och stack in den genom hålet. Formade tråden som var under efter bärnstenen till en form som följde infattningen på baksidan och fäste med den biten som var kvar av broschens fäste. Trycken biten över tråden. Öppnade upp tråden ovanför hålet och fick en ögla att trä kedjor genom.

Skiss Skiss Skiss Skiss Skiss Skiss med en sten för att bestämma storleken på arbetet

När jag ska sätta en sten så gör jag enkla skisser med olika storlekar och former och lägger stenen på skisserna för att se var den passar bäst.

Stämpling av läppsmycke.

Att stämpla på ojämna objekt kan vara svårt. Ibland har man nytta av en skålad form.