Mina arbetsmetoder i silver och andra material.

Personlig Silverkonst är den del där jag arbetar med unika föremål där det ligger en tanke bakom. Det är viktigt att varje föremål känns unikt och personligt. Metoder som används är smide, silverlera, wirewrapping och blandteknik. 

I smide utgår jag från en silvertråd eller plåt som sågas och formas med verktyg till den form jag vill ha. Genom att använda olika metoder vid bankningen, så kan man få fram olika former på föremålet. Nästan alltid behövas lödning på silverföremålen. Jag kan göra mönster genom att löda på trådar eller kulor, fräsa, banka, mattera eller stämpla. Sedan filar, putsar och polerar man samt kemiskt behandlar föremålet för att till sist göra en slutpolering.

Nedan visas arbetet på en infattning där man trycker ner silvret över stenen. Sedan handpoleras kanterna och slutligen så visas det färdiga resultatet. Den nedre bilden visar arbetsgången från utsågat material till färdigt arbete.

Silverlera är pulveriserat silver som är blandat med ett bindemedel. Detta gör att jag kan forma silvret som om jag arbetar med lera. Jag gör också egna formar i silikon där jag sen formar smyckena. Dessa används främst till kollektionerna.

När silverleran torkat så kan man fila leran för att få en bra och slät form. Det är sedan dags att bränna leran och då bränns bindemedlet bort och föremålet krymper. När det svalnat polerar man och putsar upp föremålet.

Nedan visas händer som är gjorda på fri hand i torkat skick, bränt skick och i färdigt skick.

När jag arbetar med wirewrapping så virar jag tråd till olika former som sedan behandlas och poleras.

Trollslända i wirewrapping. Trollslända i wirewrapping. Trollslända i wirewrapping. Trollslända i wirewrapping. Trollslända i wirewrapping. Trollslända i wirewrapping.

Blandteknik:

Här har jag format bladen för hand i silverlera och därefter görs resten av arbetet i silversmide.

Blandteknik:

Detta är ett exempel på tavlor där jag både använt obehandlat och målat trä förutom silvret. Ännu ett exempel på blandteknik.

Bildserie Eva och Adam:

Ormen övertalar Eva att smaka frukten från kunskapens träd. Eva bjuder Adam på frukten. Gud blir rasande. De får då lämna paradiset.

Ring i smide. Ring i smide. Ring i smide. Ring i smide. Ring i smide. Argentiumring i smide.
3D örhängen 3D örhängen 3D örhängen 3D örhängen 3D örhängen 3D örhängen i argentium gjorda i smide.
Kattavla Kattavla Kattavla Kattavla Kattavla Kattavla med motiv i silver på målad träbotten.
Argentiumring Argentiumring Argentiumring Argentiumring Argentiumring Ring av argentiumsilver.