Kursdeltagares nygjorda ringar. Kursdeltagares nygjorda ringar. Kursdeltagares nygjorda ringar. Kursdeltagares nygjorda ringar. Kursdeltagares nygjorda ringar. Kursdeltagares nygjorda ringar.

Fakta om silversmide.

Faktasidor om silver och silversmide

För dig som vill ha extra fakta om silversmide, material, vilka verktyg, vilka metoder och vilka moment som används. Alla länkar till faktasidor finns här nedan. Jag delar med mig av vad jag kan. Det är på inget sätt heltäckande och det är min syn på metoderna och vad jag har lärt mig genom erfarenhet, goda råd och läsning. Var rad har sin egen länk.

Viktigt att veta är att jag utgår från mina egna erfarenheter och vad jag har läst mig till och detta är på sätt inte heltäckande. Det finns oändligt många tekniker och man kan lära hela livet. Det är det som är underbart. Du kan själv plocka ut vad du vill arbeta med och vad du vill bli bra på.  Jag älskar mitt jobb och det är fascinerande att alltid kunna lära sig något nytt. Jag tar gärna emot förslag om fler metoder att skriva om.

TILL HUVUDMENYN 

Ros i silverlera med inslag av silversmide. Ros i silverlera med inslag av silversmide. Ros i silverlera med inslag av silversmide. Ros i silverlera med inslag av silversmide. Ros i silverlera med inslag av silversmide. Ros i silverlera med inslag av silversmide.
Silverring med zirkon och frästa mönster. Silverring med zirkon och frästa mönster. Silverring med zirkon och frästa mönster. Silverring med zirkon och frästa mönster. Silverring med zirkon och frästa mönster. Silverring med zirkon och frästa mönster.
Trollslända i wirewrapping Trollslända i wirewrapping Trollslända i wirewrapping Trollslända i wirewrapping Trollslända i wirewrapping Trollslända i wirewrapping, silver.
Armband i flätat silver Armband i flätat silver Armband i flätat silver Armband i flätat silver Armband i flätat silver Armband i flätat silver
Halssmycke med zirkon. Halssmycke med zirkon. Halssmycke med zirkon. Halssmycke med zirkon. Halssmycke med zirkon. Halssmycke gjort i silverlera och smide. Stenen är en zirkon.
Vänskap, ring på nätet. Vänskap, ring på nätet. Vänskap, ring på nätet. Vänskap, ring på nätet. Vänskap, ring på nätet. Ring i argentium där jag utnyttjat materialets egenskaper.