Promenaden, silver på trä.
Kosmiska klot. Kosmiska klot. Kosmiska klot. Kosmiska klot. Kosmiska klot. Skulpturer Kosmiska klot

Silverkonst

Silverkonst är grädden på moset i mitt skapande för jag arbetar väldigt fritt med fria och unika former. Jag lägger mycket tid på hitta inspiration, rita, planera och genomföra tillverkningen av dessa föremål.

Silverkonsts smycken skiljer sig från övriga smycken genom att smyckena är unika, det läggs mer tid på planering och man har en klar vision vad man vill gestalta. Jag kan använda mig av en idé flera gånger, men smycket unikt eftersom det ritas om på fri hand med individuell variation. Former, stenar, mönster och storlek varieras så att just det smycket blir personligt. Jag använder nästan alltid naturliga stenar till silverkonstens smycken. Det kan hända ibland att jag inte får tag i stenar med rätt form eller färg och då används syntetiska stenar istället. Det är det näst bästa. Det är viktigt att form och färg går före vilken sten det är, för stenen måste passa perfekt in i sammanhanget. Varje moment ska kännas rätt vid tillverkningen av silverkonsten annars får arbetet vila ett tag eller så får jag förändra. Det slutliga helhetsintrycket är viktigast.

Jag arbetar efter samma principer när det gäller tavlorna. Där är det dock mer än ett material att ta hänsyn till.

På senare tid har jag börjat göra skulpturer i silvertråd. Dessa kräver mycket planering och 3D-tänkande. Dessa är roligt att göra men kräver mycket tid då varje silverkula måste filas för hand.

Inpiration och former hämtas gärna från djurvärlden, naturen, uttryck, arkitektur och känslor.

Lotus Lotus Lotus Lotus Lotus Skulptur av lotus kallad "Sluten perfektion".
Blomkorg. Blomkorg. Blomkorg. Blomkorg. Blomkorg. Ring med citrin, döpt till blomkorg