Halssmycke med bärnsten och myra i silver. Halssmycke med bärnsten och myra i silver. Halssmycke med bärnsten och myra i silver. Halssmycke med bärnsten och myra i silver. Halssmycke med bärnsten och myra i silver. Halssmycke av Kristina Fureby
Christina Skovmoses makalösa sjöjungfru.
Ann-Margreths fina kappa.
Stickade väskor Stickade väskor Stickade väskor Stickade väskor Stickade väskor Väskor av Ann-Margreth Assarsson
Ann-Margreth i en festblåsa som Carin har gjort.
En annan festblåsa av Carin Elofsson.
Carin är flitig under utställningen.
Två glada damer i full resonemang.
Väskor av Ann-Margreth Assarsson

Unika och handgjorda kläder och silversmycken.

Konst som klär dig

Dressed for Success är det gemensamma namnet för en grupp konsthantverkare som ställer ut sina unika skapelser. Gruppen består av Ann-Margreth Assarsson -Blommiga Gredelina, med stickat, Kristina Fureby, silverkonstnär, Christina Skovmose och Carin Elofsson som båda tovar kläder och accessoarer i ull.

Under ett flertal år har man ställt ut under det gemensamma namnet Dressed for Success, som syftar på att de alla skapar konst som man kan gå klädd i.

Det är fyra färgstarka och modiga kvinnor, vilket deras skapande bär stark prägel av.  Deras konst vänder sig till kvinnor, och män, som vill bära något unikt, och som inte är rädda för att synas. Det är färg- och mönsterglädje och det är djärva former. De är också välmeriterade konstnärer med ett stort antal utställningar bakom sig, och som nu tillsammans möter publiken under namnet Dressed for success.

Nästa utställning är inte bestämd ännu pga corona.

Bilder från våra tidigare utställningar.

Konstnärerna

Dressed for success.

Ann-Margreth Assarsson (Blommiga Gredelina)

Ann-Margreth stickar och syr unika och personliga väskor, koftor och ponchos. Hon blandar gärna stickat och sytt, och tycker det är kul att dekorera med band och pärlor. Hon använder helst naturmaterial, oftast ull, och även ekologiskt om det är möjligt. Allt tillverkas i hennes ateljé i Klagshamn och inget massproduceras. Här får du något som är personligt och helt unikt.

Hemsida: www.blommigagredelina.se

Christina Skovmose (Skovmose by hand)

Christina tovar unika produkter med tekniken nunotovning. Ullen tovas på ett tyg till ett tunt och smidigt material. Hon jobbar med sidentyg + bomullsväv, merinoull, silke och andra sköna fiber. Ibland handfärgar hon silke/ull eller växtprinter(Ecoprinter).

Hemsida: skovmosebyhand.se

Carin Elofsson

Av tovad ull skapar Carin hattar, kläder, hemtextil och bilder. Det är lusten och färgglädjen som driver henne. Och det präglar givetvis hennes alster. Så allt är mönstrat och färgglatt. Det är en utmaning att skapa ett unikt konstverk som är vackert och funktionellt, som man kan gå klädd i, och som också fungerar som klädesplagg. Hon tovar mest kläder, hattar, sjalar, jackor, klänningar men också bilder. Allt i kraftfulla färger.

Hemsida: www.carine.se

 

Kristina Fureby (Personlig Design)

Kristina arbetar med silver och tillverkar bl a skulpturer, tavlor med silvermotiv och smycke. Inspiration hämtas från naturen, rymden, arkitektur och känslor. Stilen är oftast ren med något extra. Hon gillar att arbeta med olika ytor och mönster ställda mot varandra. Designen sker från hjärtat och måste kännas rätt när den är färdigt. Utmaningen är att få in en känsla i ett så kallt material som silver.

Webshop: www.personligdesign.com

Stickad unika tröja. Stickad unika tröja. Stickad unika tröja. Stickad unika tröja. Stickad unika tröja. Tröja av Ann-Margreth och halssmycke av Kristina.
Halssmycke med sten av fossila koraller. Halssmycke med sten av fossila koraller. Halssmycke med sten av fossila koraller. Halssmycke med sten av fossila koraller. Halssmycke med sten av fossila koraller. Halssmycke av Kristina Fureby
Från Carin Elofsson. Från Carin Elofsson. Från Carin Elofsson. Från Carin Elofsson. Från Carin Elofsson. Fint från Carin Elofsson.
Klänning från Christina Skovmose.
Hattar Hattar Hattar Hattar Hattar Vackra hattar av Carin Elofsson.
Bärnstensring Ring av Kristina Fureby
Halssmycke av Kristina Fureby
Ponchos tovade Ponchos tovade Ponchos tovade Ponchos tovade Ponchos tovade Ponchos av Christina Skovmose.
Örhänge Tulpan av Kristina Fureby.
Tovade hattar. Tovade hattar. Tovade hattar. Tovade hattar. Tovade hattar. Hattar av Carin Elofsson
Smycken av Kristina Fureby
Smycken av Kristina Fureby
Christinas fina sidensjalar.